Hvorfor lønner det seg å bygge

et trehus ved bruk av skjelett metoden?

 ÅTTE FORDELER

*UTHOLDENHET*

Trehus er veldig utholdende til tross for utbredt mening. Tømmer brukt til bygging av huset er tørket ( fra 15 % til 18 %) og høvlet på alle fire sider med rundede kanter. Oftere og oftere brukes de såkalte ingeniør tømmer ( wood engineering). Det finnes følgende eksempler : TJI (I – joist), LVL (Macrollam), PSL ( Parallam), LSL ( TimberStrand kjent også under navnet Rim Board).
Alle disse produktene er veldig utholdende og varige.
I Polen produseres det også limte tømmer KVH og BSH , som er veldig bra for bygging av trehus.
 

*LAV TYNGDE*

Det trengs  ikke digre fundamenter fordi trehus, bygget ved bruk av skjelett metoden, er mye lettere enn hus bygget med  tradisjonelle metoder. Det gjør byggekostnaden mye lavere.

 

*SIKKERHET*

Tømmer brukt til å bygge trehus med skjelett metoden har lav brennbarhet.Når det er brann sprekker de ikke som betong , blir ikke deformert som jern og de utblåser ikke giftige gasser. Hvis de blir utsatt for høy temperatur i lang tid, bevarer de bedre bæreevne enn stål.
 

*SPARSOMHET*

Gjennomsnittlig byggningstid for en enebolig er ca. 4 uker. Helhetskostnaden av bygging og ferdigjørelse av et trehus ved bruk av skjelett metoden er lavere enn kostnaden av et hus bygget tradisjonelt .
 

*DESIGN*

Høy utholdenhet av tømmer, relativt lav vekt og en lett behandling gir mulighet til å eliminere de fleste konstruksjonsvanskelighetene. Et trehus gir mye større muligheter for arkitekter, noe som fører til at huset kan bli mer interessant og usedvanlig.
 

*ENKEL OPPGRADERING*

Trehus konstruksjonen tillater raskere og enklere renoverings- og oppussingsmuligheter.

 

*ENERGIBESPARING*

Trehus er energibesparende hus. Oppvarmingskostnaden er mye lavere enn i liknende hus bygget tradisjonelt.
 

*MILJØVENNLIG*

Disse husene er en del av den økologiske retningen, som blir viktigere og viktigere i vårt daglige liv.

Man trengte noen århundre med erfaring spesielt fra Skandinavia, Kanada , USA for at husene bygget ved bruk av denne metoden, kunne ha alle de øvrige fordelene.
Jeg har mange års erfaring i bygging av trehus i USA. Den bekrefter at det er nok å følge noen enkle regler :
 
 
–       Valg av en passende prosjekt.
–       Valg av et byggefirma basert på dens kvalitetserfaring og ansvarlighet.
–       Valg av rett tømmer ( tømmer tørket fra 15 % til 18 %), slik at dere får glede av et nydelig trehus i mange år framover.
 
 
 Dariusz Malachowski – Eagle Wood Structure
 
  1. B